Парламентът отхвърли наложеното от президента Румен Радев вето върху промените в

...
Парламентът отхвърли наложеното от президента Румен Радев вето върху промените в
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката

Парламентът отхвърли наложеното от президента Румен Радев вето върху измененията в Закона за енергетиката. Ветото беше преодоляно, откакто " за "  измененията гласоподаваха 133 народни представители, а " срещу " бяха 49.

В поддръжка на измененията гласоподаваха 51 народни представители от ГЕРБ-СДС, 54 от " Продължаваме промяната – Демократична България ", 28 от Движение за права и свободи. Срещу промените или в поддръжка на ветото бяха 28 депутата от " Възраждане ", 14 от " Българска социалистическа партия за България "  и седем от " ИТН ". 

Държавният глава спря нормите, съгласно които битовите консуматори у нас би трябвало да излязат на свободния пазар на ток от 2026-та година. Според Румен Радев тези разпореждания ще затруднят живота на хората и опонират на конституционното условие за обществена страна. Президентът върна за второ преразглеждане текстовете, поради опасения от скок на цените. Такива опасения бяха изразени и от опозицията. От ръководещото болшинство обаче са безапелационни, че промените са нужни по Плана за възобновяване и резистентност и няма да има шоково повишаване на тока за бита. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР